Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

O DELEGAȚIE A EPISCOPIEI GIURGIULUI EFECTUEAZĂ ÎN ACESTE ZILE UN PELERINAJ ÎN GRECIA
Zilele acestea o delegație a Episcopiei Giurgiului, condusă de Preasfințitul Părinte Ambrozie, a vizitat Mănăstirea Sfântului Efrem cel Nou din Nea Makri, Grecia.


După închinarea la sfintele moaște ale Sf. Mucenic Efrem cel Nou, delegația din care au mai făcut parte Preacuviosul Părinte Arhim. Teodor Șerban, precum și Părinții Consilieri Eparhiali Nicolae Barbu și Eduard Dumitrache, a fost primită de conducerea sfintei mănăstiri care a oferit spre cinstire și pentru evlavia credincioșilor eparhiei noastre papucul Sfântului Efrem cel Nou ce va fi adus la Mănăstirea Sf. Ioan Rusu din localitatea Slobozia, Giurgiu.


De asemenea, delegația a mai vizitat insula Evvia și Biserica Sfântului Ioan Rusul.***


Sfântul Efrem cel Nou s-a săvârșit de moarte martirică in anul 1426.


În 1416 otomanii ocupă Attica, și incepanad să jefuiască și să maltrateze comunitățile locale, ajung câțiva ani mai târziu (1424) și înaintea porților mănăstirii Bună Vestire pe care, atacând-o, ucid pe toți călugării aflați în ea[4]. Sfântul Efrem, nefiind în acea vreme în mănăstire, ci într-o peșteră învecinată, continuă să se nevoiască în acele locuri până în 14 septembrie 1425 când este luat rob de aceiași otomani.


Încercând să-l silească să se lepede de credința sa, otomanii îl închid pe sfânt în închisoare, înfometându-l și bătându-l sistematic. Într-un astfel de regim, supus chinurilor și umilințelor, trăiește sfântul vreme de 8 luni până când otomanii se hotărăsc să-l ucidă.


Astfel, pe 5 mai 1426, sfântul Efrem este scos din închisoare și legat de un dud din apropiere cu capul în jos. Apoi, otomanii îi smulg barba, îl lovesc cu bucăți de fier și îi înfig un lemn aprins în abdomen. Astfel de chinuri s-au repetat până ce sfântul a murit în aceeași zi.


Trupul monahului a fost îngropat mai târziu de niște țărani din acele locuri.


Datorită numeroaselor minuni săvârșite și mărturisite de credincioși, Biserica Greciei l-a canonizat pe sfânt în anul 1998. A urmat Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului care l-a recunoscut drept sfânt în 2011. În același an 2011, în luna decembrie, sfântul Efrem a fost introdus în rândul sfinților cinstiți de Biserica Ortodoxă Rusă.


Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a hotărât introducerea Sfântului Efrem în calendarul Bisericii Ortodoxe Române în urma ședinței din 22 mai 2014. Sfântul Efrem are două date de prăznuire: 5 mai, data morții sale, și 3 ianuarie – data găsirii moaștelor sale.


Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 12472,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română