Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

PAROHIA „SFINȚII MARTIRI BRÂNCOVENI ȘI SF. SOFIA” DIN MUNICIPIUL GIURGIU A ÎMBRĂCAT HAINE DE SĂRBĂTOARE



Începând cu seara zilei de 15 august 2019, Biserica Ortodoxă Română îi sărbătorește pe Sfinții Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă, cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ştefan, Radu, Matei și sfetnicul Ianache.Pentru credincioșii Parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia" din municipiul Giurgiu este prilej de mare bucurie duhovnicească, deoarece noua biserică parohială își sărbătorește ocrotitorii.

Cu acest prilej, manifestările religioase închinate Sfinților Martiri Brâncoveni au debutat în joi seară cu slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată de Ierarhul nostru, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învăță­tură rostit la finalul privegherii, PS Ambrozie a arătat că Sfântul Constantin Brâncoveanu este model pentru familia creștină, iar „mărturia lui rămâne vie și ne întă­rește familia, ne întărește în cre­dință și în dragoste. Parcă nu ne mai este teamă de nimic. Și astăzi îl considerăm voievodul viu al Țării Românești. Dar dacă vrem să-l urmăm, să-l urmăm în credință, să-i urmăm viața și să dăm slavă Bunului Dumnezeu pentru faptul că ne-a dăruit asemenea voievozi ai țării și ai conștiințelor noastre, a încheiat Preasfinția Sa.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioșilor au fost așezate spre închinare, într-un loc special amenajat, Icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu, care adăpostește părticele din Sfintele Sale Moaște, Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, adusă de la Schitul Letca Nouă, racla care adăpostește părticele din Moaștele Sfântului Nectarie, adusă de la Parohia Sf. Gheorghe – Noe, precum și racla cu părticele din moaștele Sfântului Ioan Rusul, adusă de la mănăstirea ce îi poartă numele din județul Giurgiu.

La final, Părintele Consilier Ștefan Lucian, parohul bisericii, a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți pentru participarea la acest eveniment din viața Parohiei Sf. Martiri Brâncoveni și Sfânta Sofia, oferindu-le tuturor iconițe cu chipul sfinților martiri.

Manifestările vor continua astăzi, 16 august 2019 cu Sfânta Liturghie, săvârșită de un numeros sobor de preoți și diaconi.

***

Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia" a luat ființă în anul 2008, cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Întâistătătorului eparhiei noastre, iar în prezent aici, sunt desfășurate ample lucrări de împodobire cu pictură a noii biserici din zid din cartierul giurgiuvean Tineretului.

Începând cu anul 2014, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „Anul omagial euharistic și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni", această parohie, prin implicarea părintelui Ștefan Lucian, parohul bisericii, dar și a celorlalți slujitori, a desfășurat numeroase evenimente spiritual – culturale care au avut ca scop cinstirea ocrotitorilor ei.











Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 1315,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română