Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

DUMINICA DUPĂ ÎNĂLȚAREA SFINTEI CRUCI |SFÂNTA LITURGHIE ARHIEREASCĂ, TAINA HIROTONIEI ȘI TAINA SFÂNTULUI BOTEZ ÎN BISERICA PAROHIEI SF. MARTIRI BRÂNCOVENI ȘI SF. SOFIA
În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, 15 septembrie 2019, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și de diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Parohiei Sf. Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia, situată în cartierul Tineretului din municipiul Giurgiu. În cadrul slujbei, Ierarhul nostru l-a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Andrei Moisei pe seama noii Catedrale Episcopale.


În cuvântul de învățătură, Chiriarhul nostru a explicat înțelesul duhovnicesc al pericopei evanghelice din această duminică, care ne îndeamnă pe toți să devenim următori ai Mântuitorului Hristos pe calea Crucii.


După oficierea Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârșit Taina Sfântului Botez, pentru cel de-al treilea copil al familiei părintelui consilier Ștefan Lucian și al doamnei preotese Petronela Mădălina.


În cadrul Sfintei Taine, PS Ambrozie a subliniat faptul că atunci când se botează un copil, primește binecuvântare nu numai copilul respectiv, ci și familia și Biserica întreagă, pentru că Botezul nu este numai un eveniment personal, ci și unul comunitar, al Bisericii. Cu fiecare nou botezat se arată o dată în plus iubirea veșnică a Preasfintei Treimi pentru oamenii care doresc bucuria și viața veșnică din Împărăția Preasfintei Treimi. Din acest motiv, Botezul este un izvor de mare bucurie pentru familie, pentru parohie și pentru Biserica întreagă, sobornicească. Copiii care nu sunt botezați, sub pretextul că nu sunt suficient de maturi ca să înțeleagă Taina Botezului, sunt lipsiți de o binecuvântare unică, aceea a unirii lor personale cu Sfânta Treime în Sfânta Biserică, iar dacă se întâmplă să moară nebotezați, ei nu se pot bucura deplin de bucuria vieții veșnice, după cum spun Sfinții Părinți.


În continuare, Preasfinția Sa a adresat felicitări părintelui Ștefan Lucian, consilier administrativ al eparhiei noastre, precum și doamnei preotese Petronela Mădălina Ștefan, cu ocazia botezului fiicei lor, cea care a primit numele Sara Maria, dăruindu-le mai multe daruri. De asemenea, Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului a oferit și nașilor celei mici, părintele Mihai Ciprian și Georgiana Vișoiu, câte o icoană cu chipul Mântuitorului Iisus Hristos și chipul Maicii Domnului, precum și alte daruri.

La final, Întâistătătorul eparhiei noastre i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, apoi le-a oferit ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă și iconițe.


Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 8122,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română