Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

DUMINICA A XVIII-A DUPĂ RUSALII| SFÂNTA ȘI DUMNEZEIASCA LITURGHIE ȘI TAINA SFÂNTULUI BOTEZ LA BISERICA PAROHIEI CROVU, PROTOPOPIATUL MIHĂILEȘTI
Ieri, 22 septembrie 2019, creștinii ortodocși s-au aflat în Duminica a XVIII-a după Rusalii. La biserica Parohiei Crovu din comuna Gimpați, cu hramul Sf. Ierarh Nicolae, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul eparhiei Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.


În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a explicat principalele învățături desprinse din pericopa evanghelică în care a fost prezentată pescuirea minunată.


Cu acest prilej, Preasfinția Sa a subliniat frumusețea duhovnicească a momentului în care Simon Petru, Andrei, Iacov și Ioan ajung de la mânuirea mrejelor și pescuirea lor pe mare, la apostolat, în urma chemării Mântuitorului nostru Hristos. Deși nu au înțeles, firește, la început ce va să însemne cuvintele „pescari de oameni", însă mai târziu, abia după Cincizecime, au pătruns sensul adânc al acestei expresii. Chemarea și trimiterea la propovăduire făcută de Mântuitorul Iisus Hristos Sfinților Apostoli au rămas în conștiința Bisericii ca fundamentala condiție pentru slujirea pastorală.


Păstorii sunt purtători de Duh Sfânt, puterea lor, autoritatea pastorală venind tocmai din conlucrarea tainică dintre ei și Duhul Sfânt, prezent de la Cincizecime în Biserică, după mărturia Mântuitorului și prin trimiterea sa. În toată istoria Bisericii, misiunea încredințată de Hristos nu a încetat nicio clipă. Aceeași misiune pe care au experimentat-o ucenicii împreună cu Iisus în ținuturile Galileii continuă să se realizeze în Biserică de către slujitorii de astăzi, a încheiat Chiriarhul nostru.


Pentru bucuria duhovnicească a credincioșilor au fost așezate spre închinare Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, adusă de la Schitul Letca Nouă, părticele din Moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina (Grecia), vindecătorul de cancer, aduse de la Schitul Acoperământul Maicii Domnului din localitatea Varlaam.


Ierarhul nostru l-a felicitat pe părintele Cristian Dumitru, parohul bisericii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, oferindu-i cărți și albume publicate la editura episcopiei, precum și o icoană cu chipul Mântuitorului și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă și iconițe. La rândul său , părintele Cristian Dumitru, parohul bisericii, a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți și oficialităților locale pentru participarea la acest eveniment din viața Parohiei.


În continuare, după Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Taina Sfântului Botez în biserica Sf. Ierarh Nicolae a Parohiei Crovu, pentru pruncul Andrei Cristian, cel de-al doilea copil al familiei preotului Cristian Dumitru.


Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 11489,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română