Episcopia Giurgiului
Prea Sfintitul Parinte Dr. AMBROZIE - Intaiul Episcop al Giurgiului
Episcopia Giurgiului
Catedrala episcopală cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din municipul Giurgiu
Protoierii - Episcopia Giurgiului
Mănăstiri - Episcopia Giurgiului
Seminar
Noutăţi - Episcopia Giurgiului
Judeţul Giurgiu
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Legături creştin-ortodoxe
Contact Episcopia Giurgiului
Episcopul Administraţia Eparhială Catedrala Episcopală Protoierii Mănăstiri Invăţământ Teologic Noutăţi Giurgiu Opera Social Filantropică Activitate Culturală Muzeul Eparhial Legături Contact
           

 

Sectiune Media
Secţiune Media

 

Calendar Creştin-Ortodox
Calendarul Crestin Ortodox 2009

 

Sfanta Scriptura Biblia
Sfânta scriptură sau Biblia

 

Învăţătura
Învăţătura de credinţă creştină ortodoxă

 

Patriarhia Romana
Site-ul oficial al Patriarhiei Române

 

Untitled Document

PAROHIA DĂIȚA DIN PROTOPOPIATUL GIURGIU ŞI-A SĂRBĂTORIT CEL DE-AL DOILEA HRAM ÎNCHINAT Sf. CUVIOS SILUAN ATHONITULMarți, 24 septembrie, când Biserica Ortodoxă l-a prăznuit pe Sfântul Cuvios Siluan Athonitul, biserica Parohiei Dăița din comuna Daia, Protopopiatul Giurgiu, și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica ,,Sf. M. Mc. Gheorghe" și ,,Sf. Cuv. Siluan Athonitul", înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioșilor, au fost aduse spre închinare Icoana Maicii Domnului de la Așezământul monahal „Grădina Maicii Domnului" - Letca Nouă, părticele din Moaștele Sfântului Nectarie de la Eghina (Grecia), vindecătorul de cancer, aduse de la Schitul Acoperământul Maicii Domnului de la Varlaam.precum și o părticică din moaștele ,,Sf. Cuv. Siluan Athonitul" ce vor rămâne spre închinare în biserica parohiei.

În cuvântul de învățătură, Întâistătătorul eparhiei noastre a vorbit despre viața pilduitoare a Sfântului Cuvios Siluan Athonitul, care la vârstă de 26 de ani, intră în mănăstirea rusească a ,,Sfântului Mucenic Pantelimon"(Russikon). Introdus în tradiția seculară atonită: rugăciunea singuratică la chilie, lungile slujbe în biserică, posturi, privegheri, deasa mărturisire și cuminecare, citirea, munca și ascultarea - fratele Simeon se împărtășește din negrăita bucurie a rugăciunii lui Iisus: ,,Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!", a arătat Preasfinția Sa.

Cuviosul Siluan face parte din acei rari sfinți creștini care primesc încă de la începutul căii lor ascetice arătarea desăvârșită a harului lui Dumnezeu. Sfârșitul pământesc al Sfântului Siluan de la Athos a fost la fel de blând, liniștit și smerit ca întreaga sa viață de călugăr. După o scurtă suferință (8 zile), perfect lucid, senin și cufundat în rugăciune, se stinge ușor în noaptea de 24 septembrie a anului 1938, în timp ce în paraclisul infirmeriei se cânta Utrenia, a subliniat Întâistătătorul eparhiei noastre.

În continuare, Ierarhul nostru pentru activitatea pastoral-misionară și administrativă desfășurată, oferindu-i cu acest prilej mai multe publicații apărute la Editura Episcopiei Giurgiului. La rândul său, părintele paroh a oferit diplome de vrednicie și icoane enoriașilor care l-au ajutat la lucrarile desfășurate la biserică, precum și la Centru pastoral-misionar ,,Sfântul Cuvios Dimitrie Basarabov" din proximitatea bisericii. De asemenea, credincioșii prezenți au primit iconițe cu chipul Sfântului Siluan Athonitul și revista „Familia Ortodoxă", după care au luat parte la o agapă pregătită în cinstea hramului.
Site realizat şi administrat de Gloria Grup - Consultanta in Sisteme de Management | Finantari Nerambursabile | Solutii IT & Imagine
Episcopul | Administraţia Eparhială | Catedrala Episcopală | Protoierii | Mănăstiri | Invăţământ Teologic | Noutăţi | Giurgiu | Opera Social Filantropică | Activitate Culturală | Muzeul Eparhial | Legături | Contact | Prima pagină
  Nr. vizitatori: 8104,
Copyright Episcopia Giurgiului - Biserica Ortodoxă Română